zondag 13 april 2014

Lunchtip: Gegrild broodje brie & appel met knolseldersoep

Misschien iets te winterse tip voor de temperaturen van de laatste lentedagen, maar er komen vast nog wel wat frissere dagen waarop dit nog beter zal smaken!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
  • 2 bruine broodjes
  • 100g brie in plakjes
  • 2 kleine appelen (Jonagold ofzoiets)
  • Een klontje boter
  • 2 eetlepels honing


Zo maak je het:
Het recept voor knolseldersoep vind je hier. Deze keer was het wel zonder winterpostelein.

Verwijder het klokhuis van de appelen en snijd in plakjes. Bak de plakjes in een klontje boter tot ze wat beginnen te kleuren. Zet opzij.

Verwarm de grill van je oven voor. Snijd de (eventueel voorverwarmde) broodjes middendoor. Beleg met de gebakken plakjes appel en daarop de plakjes brie. "Drizzle" daar een lepeltje honing over en zet 5 à 10 minuutjes onder de grill tot de brie mooi begint te smelten.







Tip: Deze gegrilde appel-brie-honing combinatie wordt ook een goddelijk hapje op een sneetje stokbrood of brioche.

Wat te doen met die ander halve knolselder nadat je de soep hebt gemaakt? Hier belandde deze in de aardappelpuree. Kook de knolselder in dobbelsteentjes gesneden mee met je aardappelen in gezouten water. Stamp fijn met scheutje melk, klontje boter en kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Doe in een ovenschotel, bedek met klein beetje gemalen kaas, paneermeel en nog enkele klontjes boter. Even onder de grill voor een korstje en smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten