Op mijn burgerrestaurant to-do:
De Burgerij in Antwerpen
Il Cardinale in Mechelen
Ook de max:
Tasty world in o.a. Gent, alléén maar veggieburgers
Nog tips?
Share the love
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 4 kleine ciabattabroodjes (of 1 grote ciabatta)
- 2 vegetarische burgers naar keuze (ik gebruikte deze)
- 2 flinke handen jonge spinazie
- Enkele zongedroogde tomaatjes
- 1/2 courgette, in plakjes van 0,5cm
- 1 kleine gele paprika (in 8 stukken)
- 2 à 3 eetlepels mayonaise / veganaise
- 1 klein handje verse basilicum
- 1 kneepje citroensap
- Zwarte peper & zeezout van de molen
- Olijfolie
Zo maak je het:
Deze deluxe veggie burger vraagt wel een beetje voorbereiding, maar daarna kan je meteen beginnen smullen!
Om te beginnen zet je de broodjes kort in de oven zodat ze lekker krokant zijn. Gebruik je afbakbroodjes, dan moeten ze wat langer de oven in natuurlijk.
Doe daarna de mayonaise/veganaise in een mengbeker samen met de basilicum, een kneepje citroensap en wat zwarte peper en mix tot een lekker sausje. Zet nog even in de koelkast.
Zet een grillpan op het vuur en borstel deze in met een beetje olijfolie. Bak de courgetteschijfjes en paprika langs beide zijden en kruid met peper en zout. Zet even opzij en bak daarna de groenteburgers in de grillpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Daarna kan je beginnen samenstellen. Snijd je broodjes open en beleg ze volgens je eigen goesting en smaak! Geen zongedroogde tomaatjes in huis? Zeker ook lekker met verse tomaat of probeer in de plaats eens deze kerstomatenchutney!
Deze smakelijke veggie burgers kan je trouwens ook perfect op de barbecue maken. Eerst de groenten grillen, daarna de burgers en ook de broodjes kan je kort opwarmen boven de hete kolen. Smakelijk!
Ziet er lekker uit! De burgers van Ellis en De Burgerij zijn natuurlijk ook delicious! ;)
BeantwoordenVerwijderen