zondag 1 februari 2015

Havermoutpancakes met verse ananas en maple syrup

Nog een ontbijtreceptje met havermout om het af te leren. En om te tonen dat je toch heel wat meer kan doen met havermout dan alleen maar pap maken. En ook omdat het maandag lichtmis is, dé hoogdag van dé pannenkoek (en iets van Maria?).Na een beetje rondsurfen naar een geschikt recept en bladeren in Ons Kookboek, kwam ik uit bij volgend receptje voor een 6-tal pancakes, afhankelijk van de grootte/dikte.

Dit heb je nodig:
  • 100g havermoutvlokken
  • 250ml soyamelk
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 1 eetlepel maple syrup + extra om te serveren
  • Arachide-olie

Zo maak ik het:
Neem je blender of keukenrobot en mix de havervlokken tot je een grove bloem hebt. Doe in een grote mengbeker. Kluts de eitjes los met de soyamelk, vanille-extract, 1 eetlepel maple syrup en een klein scheutje arachide-olie. Meng geleidelijk onder de haverbloem met behulp van een handmixer.

Zet een koekenpan op het vuur, heet maar toch niet op maximum. Verwarm een scheut arachide-olie en bak daarna de pancakes één voor één in een scheutje olie. Ik ben niet zo'n held in het omhoogflippen en draai ze gewoon om met een spatel. Laat de pancakes zeker niet te lang bakken, door de maple syrup in het deeg kleuren ze nogal snel.

Serveer met stukjes verse ananas en overgiet rijkelijk met maple syrup. Yum!


Ze zijn vast ook lekker met een laagje confituur of met gebakken appeltjes met kaneel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten