zondag 13 maart 2011

Aardappelpreisoep met rozemarijn

De lente staat voor de deur, akkoord, maar dit betekent ook de laatste kans om nog eens lekker winters te doen en te eten. Tijd voor nog eens soep dus en een stevige soep deze keer. Parmentiersoep met een extraatje, want als er 1 kruid is dat heel goed bij aardappelen past, dan is het wel rozemarijn. Meer woorden hoef ik daar niet aan vuil te maken!




Dit heb je nodig voor 6 personen:
  • 3 stengels groene selder
  • 2 preistengels
  • 1 grote ui
  • 5 middelmatige aardappelen
  • 3 grote takjes verse rozemarijn
  • 1 klontje boter/margarine 
  • 2 1/2 groentenbouillonblokjes in 2 liter water
  • Peper van de molen
  • Optioneel: 1 potje verse kaas (genre Philadelphia ofzo)

Zo maak je het:
Eenvoudig: maak alle groenten schoon en snijd in stukjes. Zet een soepketel op het vuur met een klontje boter of margarine. Stoof er de groenten in aan, maar laat niet bruin worden, doe er ook de takjes rozemarijn bij. Voeg de groentenbouillon toe en laat een half uurtje pruttelen. Haal de stengels van de rozemarijn eruit, een groot deel van de blaadjes zullen er wel al afgevallen zijn bij het koken, maar laat die er maar in zitten. Mix de soep glad en serveer eventueel met een toefje verse kaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen