dinsdag 19 april 2011

Seitan fajitas

Ik zou deze blogpost alweer kunnen beginnen met een grappige scene uit een al even grappige reeks, maar we gaan hier niet in herhaling vallen, nietwaar. Sinds een jaar of twee geleden ben ik echt wel te vinden voor de Mexicaanse keuken. We waren in Sacramento, CA en zochten een restaurantje. Via een blog kwamen we uit bij El Novillero, dé beste Mexicaan in de streek, dixit de blogger in kwestie. Ik maakte toen wel de verkeerde keuze en ging voor enchilladas, een gerecht dat toch net iets te sauzig is naar mijn smaak, maar alle bijgerechten (guacamole, salsa, slaatje, bonen, ...) maakten dat wel weer goed. Bij volgende Mexicaanse etentjes volgden quesadillas, tacos, burritos én fajitas. Meestal krijg je gebakken groentjes als je veggie fajitas bestelt, maar ik probeerde het eens met seitan. Not bad. Voor de vleeseters: met reepjes kip of rundsvlees lukt het vast ook.


Dit heb je nodig voor 1 persoon:
  • 100 g seitan (niet-gekruid)
  • 2 teentjes look
  • 1/2 paprika (ik gebruikte 3-kleuren paprikareepjes uit de diepvries)
  • 1 kleine ui
  • 1 koffielepel goed paprikapoeder
  • 1 snuifje suiker
  • 1 snuifje oregano
  • 1/2 limoen (of 1/3 citroen)
  • Enkele blaadjes sla en wat andere garnituur (tomaat, scheutjes, worteltjes, ...)
  • 2 tortilla's of wraps
  • 1 portie guacamole(-salsa) (en eventueel zure room, cheddar, salsa, ...)
  • Peper & zout van de molen


Zo maak je het:
Snijd de seitan in reepjes en laat marineren in het limoensap, de suiker, de oregano, 1/2 koffielepel paprikapoeder en 1 teentje look in grove stukjes. Voeg peper & zout toe naar smaak en laat een half uurtje marineren. Maak ondertussen de ui en paprika schoon en snijd in reepjes. Zet een antikleefpan op het vuur met een scheut olijfolie en laat er het andere teentje look in bruinen (in 2 gesneden). Haal het er daarna terug uit en verwijder ook de grove stukjes look uit de marinade. 




Bak de gemarineerde seintanstukjes goudbruin in de pan en zet deze even apart. Doe nog wat extra olie in de pan en bak nu de ui- en paprikareepjes en kruid met 1/2 koffielepel paprikapoeder. Wanneer de reepjes goudbruin zijn, voeg je de seitanstukjes opnieuw toe en laat nog een minuutje meebakken. Serveer met een slaatje, guacamole, salsa, zure room, ... en warme tortilla's.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen