maandag 25 april 2011

Pastasalade met boontjes en tricolore pesto

Dit is een typisch receptje dat gemaakt is met restjes uit de koelkast en veel lekkerder uitdraaide dan verwacht! Ik had nog en zakje boontjes liggen waar niks mee gebeurd was, een halve komkommer, een eenzame citroen, nog een blokje pecorino, wat zongedroogde tomaatjes en 1/3 plantje basilicum. Een pastaslaatje anders?


Dit heb je nodig voor 4 personen als bijgerecht, 2 à 3 personen als hoofdgerecht:
  • 200 g pasta (ik gebruikte pipe rigate)
  • 500 g sperziebonen
  • 1/2 komkommer (200 g)
  • 50 g pecorino romano
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1/3 plantje basilicum
  • 1 kleine citroen (sap)
  • Peper & zout van de molen
  • Goeie olijfolie
  • Een groot hand pijnboompitten


Zo maak je het:
Zet een grote pot met een zeer ruime hoeveelheid gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Maak intussen de boontjes schoon en verwijder top- en staartjes. Maak intussen ook de pesto: doe de pecorino, zongedroogde tomaten en basilicumblaadjes samen met een flinke scheut olijfolie en een paar draaien vers gemalen peper in de keukenrobot en mix! 




Wanneer het water kookt, doe je de pasta erin. De laatste 6 minuten van de kooktijd van de pasta (zie verpakking!), voeg je de boontjes eraan toe. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge antikleefpan. Wanneer de pasta en de boontjes gaar zijn, giet je ze af en laat je ze schikken (boe!) met flink wat koud stromend water. Laat verder afkoelen en schil ondertussen de komkommer (beter voor de vertering!), verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne schijfjes. Pers ook de citroen uit. Wanneer de pasta en de boontjes afgekoeld zijn, voeg je er de pesto, de komkommer, het citroensap en een scheut olijfolie aan toe en kruid met een beetje zout en zwarte peper. Meng en serveer met de krokante pijnboompitten. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen