zondag 19 juni 2011

Pestoboterhammen

Net terug thuis van een weekje welverdiende "Midi", meer bepaald een paar dagen opgewarmd in de Cévennes om daarna te eindigen in de Drôme Provençale. Kort samengevat: stralend weer gehad (behalve de 2 laatste dagen) en ook geweldig lekker gegeten. Hoe kan het ook anders! En nu moeten we de dagdagelijkse realiteit opnieuw onder ogen zien in dit heerlijke, Belgische weertje. Dat vraagt om een hartverwarmend gerechtje...


Er waren maar weinig ingrediënten in huis na zo'n weekje vakantie en ook de zin om uitgebreid te kokkerellen was nog niet helemaal terug van weggeweest. Wel was er nog een pot zelfgemaakte groentesoep in de diepvries, een zakje geraspte kaas in de koelkast en een boerenbrood. En mijn zelf gezaaide kruiden (paarse basilicum en oregano) waren ook ontzettend opgeschoten terwijl we weg waren, met veel dank aan de bereidwillige plantenverzorgers die ook nog wat andere verse kruiden uit eigen tuin in de koelkast achterlieten! Het werd dus een zelfgemaakte snelle pesto van verse kruiden op een gegratineerde boerenboterham met een kop soep. Een ideale "welcome home" maaltijd als je't mij vraagt!


Toegegeven, dit is eerder een non-recept, maar voor de vakantie probeerde ik nog een paar nieuwe, lekkere receptjes uit. Er volgen dus snel meer uitdagende Tallore blogposts! Stay tuned... ;)


Dit heb je nodig:

  • Bruin boerenbrood (of ander brood)
  • Geraspte kaas (ik gebruikte Emmentaler)
  • Veel verse kruiden (hier: paarse basilicum, verse oregano en rozemarijn)
  • Olijfolie (uit de Provence uiteraard!)
  • Grof zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Pikante (olijf-)olie om af te werken

Zo maak je het:
Heel erg simpel! Was de kruiden en verwijder de harde steeltjes.
Laat de kruiden goed drogen en doe ze daarna in de keukenrobot met een flinke scheut goeie olijfolie, een snuifje zout en wat peper. Mix tot een pesto! Verwarm intussen de grill voor. Smeer de pesto op een boterham en bedek met een handje geraspte kaas.
Zet de boterhammen onder de grill tot ze goudgeel gegratineerd zijn. Druppel er wat pikante olie over en serveer bij een lekker soepje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten