donderdag 16 februari 2012

Paprikacoulis

Dit lekkere en eenvoudige sausje brengt een instant zomergevoel in de winter! En laat ik daar nu rond half februari geweldig veel nood aan hebben. Wij aten het bij gevulde pasta, maar volgens mij is dit ook heel lekker bij een groentetaartje of rijst.


Dit heb je nodig:
  • 2 gele paprika's
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine wortel
  • Olijfolie
  • Oregano (Goeie!)
  • Peper & zout van de molen






Zo maak je het:
Verwarm je over voor op 200°C en neem een ovenschaal of bakplaat. 
Maak de groenten schoon en snijd de wortel in schijfjes, de ui in have ringen en de paprika's in 8 gelijke stukken. Giet er een flinke scheut olijfolie over en ongeveer een halve koffielepel organo. Meng onder elkaar en schik de paprika's met de schil naar boven. Zet een 30 à 40 minuten in de hete oven tot de schil van de paprika's begint te kleuren. Geniet intussen van de heerlijke geur in de keuken ;)


Neem uit de oven en dek onmiddellijk af met folie. Na een paar minuten haal je de folie weg en kan je de schil heel makkelijk van de paprika verwijderen. Doe de ontvelde paprika, ui en wortel in een mengbeker en mix tot een glad sausje. Kruid met peper en zout naar smaak.




Serveer meteen bij je rijst, groentetaart, ... of pasta zoals wij deden:


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen