Ik "wokte" (fusion!) de groenten vrij kort, maar als je meer in de mood bent voor slow cooking, kan je het misschien eens in je tajine proberen. Falafel had hier ook wel goed bij gepast, bedenk ik nu...
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 120 g couscous
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 grote oranje paprika of 2 kleine puntpaprika's
- 1 kleine broccoli
- 1 kleine rode ui
- 1 klein bakje kerstomaten
- 10-tal olijven
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1/2 koffielepel komijnpoeder en/of ras-el-hanout
- 1 flink mespunt lookpasta (of 1 klein teentje look)
- 2 kleine potjes Griekse of Turkse yoghurt (2 x 125g) (of soyayoghurt natuur)
- 1/2 komkommer
- 1 flink mespunt gerookt paprikapoeder
- 1/2 citroen (het sap)
- Olijfolie
- Peper & zout van de molen
- Eventueel wat scheutjes als decoratie
Zo maak je het:
Maak de couscous klaar volgens de instructies op de verpakking En was en snijd de groenten.
Schil de komkommer en snijd in flinterdunne halve plakjes. Laat wat uitlekken en doe ze bij de yoghurt. Kruid met het gerookte paprikapoeder, citroensap, peper, zout en eventueel nog wat extra look. Heb je wat verse munt in huis, hak wat fijn en doe erbij!
Rooster de pijnboompitjes in je wok, droog. Haal ze uit de wok en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak/Wok kort de ui, paprika, broccoli en look(-pasta). Als dit bijna klaar is, voeg je er de grof gesneden olijven en kerstomaten bij. Kruid met peper, zout, (gewoon) paprikapoeder en komijn/ras-el-hanout en laat nog enkele minuten meebakken.
Serveer alles samen of in aparte kommetjes.
Nood aan wat meer eiwitten, doe er dan nog een half blik uitgelekte kikkererwten bij of eet het met falafel dus.
Schil de komkommer en snijd in flinterdunne halve plakjes. Laat wat uitlekken en doe ze bij de yoghurt. Kruid met het gerookte paprikapoeder, citroensap, peper, zout en eventueel nog wat extra look. Heb je wat verse munt in huis, hak wat fijn en doe erbij!
Rooster de pijnboompitjes in je wok, droog. Haal ze uit de wok en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak/Wok kort de ui, paprika, broccoli en look(-pasta). Als dit bijna klaar is, voeg je er de grof gesneden olijven en kerstomaten bij. Kruid met peper, zout, (gewoon) paprikapoeder en komijn/ras-el-hanout en laat nog enkele minuten meebakken.
Serveer alles samen of in aparte kommetjes.
Nood aan wat meer eiwitten, doe er dan nog een half blik uitgelekte kikkererwten bij of eet het met falafel dus.
Mediterrane fusion klinkt inderdaad mooi en het ziet er ook lekker uit bovendien :-)!
BeantwoordenVerwijderen