maandag 22 oktober 2012

Nog een pompoensoep: met zoete aardappel

Vorige week donderdag was dag van het brood. In deze tijd van het jaar mag daar al eens een heerlijk warm kommetje soep bij. Alhoewel het vandaag wel extreem warm was. En veel verdere uitleg hoeft hier niet bij: herfst, bijna dat vreselijke "feest" waarop iedereen zich plots wil verkleden in een griezel, pompoenen overal, ook in onze tuin. 

Ik had ook nog een grote zoete aardappel liggen die over was van onderstaande zoete aardappelfrietjes. (Met olijfolie en verse thijm in de oven, daarna beetje zout erover!) Die aardappel zorgde voor extra fluwelen structuur in de soep, de curry en zwarte peper brachten wat extra pit naar het feestje!




Dit heb je nodig voor een heel leger soepeters:
  • 1 kg vruchtvlees pompoen 
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 laurierblaadjes
  • Enkele takjes thijm
  • 2 liter water met ongeveer 3 bouillonblokjes
  • 1/2 koffielepel currypoeder
  • Vers gemalen zwarte peter (en zout)

Deze pompoenen kwam trouwens uit de tuin (ik gebruikte 1/2 van de donkerste):


Zo maak je het:
Maak alle groenten schoon en snijd ze grof. Stoof eerst de uien aan in olijfolie, voeg dan de zoete aardappel, pompoen en prei, samen met het currypoeder toe en laat 5 minuutjes mee bakken, niet kleuren. Doe er dan thijm, laurier en hete bouillon erbij en laat ongeveer 20 minuten op een middelmatig vuur staan. Mix de soep en kruid bij met peper (en zout, afhankelijk van je bouillon) en eventueel nog wat extra currypoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen