woensdag 30 januari 2013

Rode paprikasoep

En nog een opwarmertje! De sneeuw is nu wel verdwenen, maar ik kijk toch al reikhalzend uit naar de lente... Afgelopen weekend nog eens naar de markt geweest, dat was lang geleden. Barkoud en veel sneeuw. Vreemd genoeg stonden de rode paprika's in promotie bij het grote groentekraam, zo in putje winter. En voor ik het goed en wel besefte, stond ik met een zak van 2 kg rode paprika's bij -3° in de sneeuw. 10 paprika's dus, I did not think this through! Het werd een soepje.

Dit heb je nodig voor 6 à 8 borden:
  • 5 grote rode paprika's
  • 2 ajuinen
  • 1 grote wortel
  • 2 stengels witte selder
  • 2 groentebouillonblokjes + 1,5 liter water
  • 100 ml light sojaroom
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200° C. Maak de paprika's schoon en snijd ze in 4 stukken. Verspreid deze over een grote bakplaat, besprenkel met olijfolie en Provençaalse kruiden. Zet ze ongeveer 30 minuten in de hete oven en draai ze halverwege eens om.


Maak ondertussen de uien, wortel en selder schoon en snijd grof. Stoof de groenten aan in wat olijfolie. Voor ze echt beginnen te kleuren, voeg je 1,5 liter water toe en 2 bouillonblokjes.


Ondertussen zijn de paprika's klaar. Dek ze even af met wat folie en verwijder daarna heel makkelijk de velletjes. Voeg de ontvelde paprika toe aan de soep en eventueel wat van de overgebleven olijfolie op de bakplaat, die zit boordevol smaak! Laat nog een 5-tal minuutjes doorkoken en voeg dan de sojaroom toe. Haal de soep van het vuur en mix glad. Kruid bij met peper en zout en doe er fijngehakte basilicum bij. Houd enkele blaadjes apart als decoratie! Serveer met nog een sprankeltje olijfolie erin.


2 andere paprika's belandden intussen in de spaghettisaus. Iemand suggesties wat ik met de 3 overblijvertjes kan doen? Shoot!

2 opmerkingen:

  1. Gevulde paprika's zijn altijd lekker! Hier een paar vegetarische ideetjes:

    - gevulde paprika's met geitenkaas: http://saskookt.blogspot.be/2013/01/gevulde-paprikas-met-geitenkaas.html

    - gevulde paprika's met champignons: http://saskookt.blogspot.be/2012/08/vegetarische-gevulde-paprikas.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van geitenkaas ben ik niet zo zot, maar van champignons des te meer :) Zeker eens proberen, thanks!

    BeantwoordenVerwijderen