maandag 28 januari 2013

Yoghurtcake met chocolade

Een cake die niet noodzakelijk een schandelijke caloriebom is, daar heeft een mens in januari al eens behoefte aan. Ik maakte al eens eerder yoghurtcake met appel, maar probeerde het nu met chocolade. Heel lekker smeuïg en toch niet te vet of te zoet. Wij aten dit als tussendoortje of als ontbijt met een lekker koffietje bij.



Dit heb je nodig:
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 50g havermoutvlokken
  • 250g magere yoghurt, ongezoet
  • 100g kindjessuiker (150g als je het liever zoeter hebt / vervang door steviasuiker)
  • 75g boter + beetje extra
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 75g pure chocoladeparels

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200°C en laat de boter smelten en weer wat afkoelen.

Klop de eieren samen met de suiker en het vanille-extract tot een luchtig beslag, met een elektrische mixer. Voeg daarna de yoghurt en de gesmolten boter toe en klop rustig verder. Meng er daarna geleidelijk de bloem en de havermout toe. Meng er ten slotte de chocoladeparels onder met een lepel. Vet je cakevorm in met wat boter en bestuif eventueel met wat bloem. Doe het beslag erin en zet 45 minuten in de oven. De baktijd zal natuurlijk wat afhangen van je vorm.



Laat even afkoelen en geniet, maar met mate ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen