maandag 21 januari 2013

Witloofcurrykokossoepje

Zo, dat is hier weer een tijdje geleden. Hoog tijd om hier nog wat lekkere gerechtjes uit m'n hoed te toveren voor 2013. We gaan letterlijk en figuurlijk van start met een opwarmertje: een pittig witoofsoepje, voor vriend en vijand. Dat smaakt met zo'n diepvriestemperaturen buiten.

Witloof dat is zo m'n ding niet. De combinatie van deze bittere stronkjes met de smaak van gestoofde prei maakt het allemaal wat draaglijker, althans voor mij. En wat blijkt, met wat kokosmelk en curry is het nog een tikje interessanter. 

Dit heb je nodig voor een 6-tal borden:
  • 2 stronken witloof
  • 2 à 3 sjalotten
  • 1 kleine prei (het wit)
  • 2 stengels witte selder
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • Peper & zout
  • Olie/sojaboter



Zo maak je het:
Was en snijd ge groenten grof. Verwijder wel de bittere kernen van de witloof, of course. Stoof eerst de sjalot aan in vetstof en voeg currypoeder en kurkuma toe. Voeg dan de andere groenten 1 voor 1 toe en laat alles mooi stoven tot de groenten glazig worden, toch een kleine 20 minuten. Voeg dan de bouillonblokjes toe samen met 1,5 liter water en laat 10 minuten doorkoken, voeg op het einde de kokosmelk toe en laat even mee koken. Haal dan de soep van het vuur en mix ze fijn. Kruid bij met peper en zout en naar smaak met nog wat curry/kurkuma. Je kan er eventueel wat gefrituurde uitje als garnituur gebruiken. Laat het smaken!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen