Tofuspiesjes met tabouléslaatje
Dit heb je nodig:
- 1 blok tofu natuur (ik nam Alpro)
- Flink mespunt currypoeder x2
- Flink mespunt paprikapoeder x2
- Flink mespunt kurkuma x2
- (Gele) courgette
- Groene paprika
- Gewone ui
- Kerstomaatjes
- Peper & zout
- Olijfolie
- Provençaalse kruiden
- 100g couscous
- 1 kleine wortel
- 1/4 rode ui
- 1/4 rode paprika
- 1 eetlepel agavesiroop/honing (of een eetlepel fijngehakte rozijntjes?)
- 1 eetlepel appelazijn
Laat de tofu goed uitlekken op keukenpapier of in een zeef. Snijd deze dan in dobbelstenen. Was en snijd de groenten in prikklare stukjes. Maak de spiesjes en breng op smaak met enkele eetlepels olijfolie met mespunt curry, paprika en kurkuma, peper & zout. Laat bij voorkeur een paar uurtjes of een nachtje in de koelkast trekken.
Bereid de couscous zoals aangeduid op de verpakking. Snijd de wortel, rode ui en rode paprika in hele kleine blokjes. Meng onder de couscous en breng op smaak met olijfolie, appelazijn, agavesiroop of honing, peper & zout en opnieuw een mespunt curry, paprika en kurkuma. Klaar.
Net voor het grillen, strooi je nog wat Provençaalse kruiden over de spiesjes. Grill ze enkele minuten langs elke kant en serveer met het slaatje en nog andere rauwkost en sausjes.
Gerookte tofuspiesjes met pastaslaatje
Dit heb je nodig:
- 1 blok gerookte tofu (ik nam Provamel)
- 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder (Pimenton de la vera)
- 1 koffielepel oregano
- 1/2 koffielepel kruidenzout
- Rode paprika
- Rode ui
- (Gele) courgette
- Olijfolie
- 150g (tricolore) pasta
- 1 groot handvol sperzieboontjes
- 10 kerstomaatjes
- 1/2 gele paprika
- 1 eetlepel vers gehakte bieslook
- Peper & zout van de molen
- 1 eetlepel balsamico
Laat de tofu goed uitlekken en snijd in dobbelstenen. Je kan ze ook voormarineren in een kom, enige nadeel is plakkerige vingers achteraf! Doe dan de tofublokjes samen met de gesneden courgette, scheut olijfolie, gerookt paprikapoeder, oregano en kruidenzout in een kom en meng goed. Laat eventueel zo marineren en maak de spiesjes vlak voor het grillen of maak eerst de spiesjes en laat deze marineren in de koelkast.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de schoongemaakte boontjes toe. Giet af en spoel onder koud water. Voeg er de in kwartjes gesneden kerstomaatjes, fijngehakte paprika en bieslook aan toe en breng op smaak met olijfolie, balsamico en peper & zout van de molen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten