vrijdag 26 juli 2013

Pastasalade met paprikaolie, boontjes en spinazie

Het weer. Geen gesprek gaat voorbij tegenwoordig of het uitzonderlijk warme (on)weer van de laatste weken komt aan bod. Ik ga er hier niet verder over leuteren, maar gewoon een lekker pastaslaatje bloggen dat heel goed gesmaakt heeft bij die temperaturen. En ja, de boontjes kwamen alweer uit eigen moestuin!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
  • 150 à 200g volkoren pasta (ongekookt)
  • 3-tal handjes verse spinazie
  • 3-tal handje verse sperzieboontjes
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • Olijfolie, goeie en genoeg
  • 1/2 bakje kerstomaatjes
  • Peper en zout van de molen
  • 1 eetlepel azijn naar smaak (ik gebruikte de Blauwe Hand)
  • Fijngehakte, verse kruiden zoals basilicum en jonge thijm
  • Eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas als afwerking (of geroosterde amandelschilfers)

Zo maak je het:
Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook deze volgens de aanwijzigen op de verpakking. 5 minuutjes voor het einde van de kooktijd, gooi je er de schoongemaakte en eventueel gehalveerde sperzieboontjes bij. Giet samen af en spoel onder koud water.

Zet ondertussen een pan op het vuur met een hele flinke scheut olijfolie. Houd je zeker niet in, want deze olie zal de paprikasmaak en een beetje -kleur opnemen en zal je slaatje extra smaak geven. Bak hier de fijngesneden paprika in tot deze zacht is en een beetje begint te kleuren, maar niet te veel. Zet even opzij en laat afkoelen.

Snijd de tomaatjes in kwartjes, de uitjes in hele dunne ringetjes en was de spinazie goed. Daarna is het tijd om de pasta, boontjes, tomaatjes, uitjes, paprika, olie en azijn samen te gooien en het geheel goed af te kruiden met peper en zout van de molen. Doe de spinazie en verse kruiden er op het laatste bij, meng nog eens goed en werk af met kaas of nootjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen