woensdag 18 september 2013

Croque madame met sperzieboontjes

Zoals je misschien al opgemerkt hebt in mijn recentere blogposts, hebben we nogal wat sperzieboontjes gehad in de tuin. Ik heb ze al in pasta(-slaatjes) gezwierd, traditioneel met gestoofde uitje en gekookte aardappelen geserveerd, in snelle rijstgerechtjes verwerkt. 



En nu dus ook in een croque! Een veggie croque met enkel kaas is maar saai, niet waar. Leg er nog een kakelvers spiegeleitje op en samen met een simpel slaatje is dit heerlijke bistrokeuken bij je thuis. Perfect voor na een drukke werkdag!

Dit heb je nodig per persoon:

  • 2 grote, volkoren boterhammen
  • 2 grote sneetjes Gouda of abdijkaas
  • 2 handjes sperzieboontjes, geblancheerd in gezouten water
  • 1 ei
  • een klein klontje boter/margarine
  • peper & zout
  • een grill!
  • een slaatje met wat dressing en ketchup on the side, veel ketchup voor mij!

Zo maak je het:
Dit hoeft niet echt uitgebreide uitleg! Beleg de 2 boterhamen met de kaas en leg er de boontjes tussen. Kruid de boontjes eerst nog af met vers gemalen zwarte peper. Doe de boterham dicht en leg deze tussen de voorverwarmde grill. Maak ondertussen een spiegeleitje in het klontje boter en kruid het met peper en zout. Wanneer de croque mooi bruin gegrild is en de kaas gesmolten, is het klaar!



Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen