zaterdag 30 augustus 2014

Skinny veggie burger met groentefrietjes

Veggie burgers staan heel hoog op mijn favorietenlijstje. En dan nog liefst geserveerd in een ouderwetse Amerikaanse diner. En als dat even niet kan, dan thuis bijvoorbeeld deze home made versie van een tijdje geleden.

Maar burgers met frietjes zijn meestal niet erg gezond. En laat ik dat laatste toch wel belangrijk vinden. Dus maakte ik er eens eentje zonder broodje, tussen een blad ijsbergsla. Dat scheelt toch al snel een paar calorieën. Als burger dacht ik aan een niet-gepanneerde versie, wat ook al wat gezonder is. Ik koos voor de nieuwe vegan couscousburger van Garden Gourmet die ik bij de Delhaize vond. Ik ben er wel fan van, lekker zomers en zuiders. De andere burgers van het merk zijn vegetarisch, maar deze is helemaal vegan.En zij die dachten hier een recept voor zelfgemaakte groentefrietjes te vinden, moet ik helaas teleurstellen. De groentefrieten* van dit recept kwamen ook gewoon van Delhaize. Ze zijn gemaakt op basis van wortelen, maïs en witte bonen. Ik maakte ze in de oven en liet ze nog even uitlekken op keukenpapier voor een zo "skinny" en krokant mogelijk resultaat. Ik vind ze heel lekker, maar ze mogen van mij nog wat extra kruiding hebben en ik deed er daarom wat kruidenzout (Herbamare) op.

* Opgelet, de frietjes zijn niet vegan, ze bevatten eiwit. Maar een vegan alternatief zijn deze ovenfrietjes uit de goeie oude tijd toen mijn tafelkleed nog rood-met-witte-bollen was.


Dit heb je nodig:
  • IJsbergsla (1 groot blad per burger)
  • Niet-gepanneerde groenteburgers
  • Olijfolie
  • Schijfjes tomaat
  • Ringetjes rode ui
  • Geraspte wortel
  • Groentefrietjes of andere frietjes
  • Ketchup of ander sausje
  • Augurk

Zo maak je het:

Weinig uitleg nodig, veronderstel ik. Maak de frietjes in de oven klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill je groenteburger of bak hem in wat olijfolie. Was en bereid de groentjes voor. Begin met een groot blad ijsbergsla, dresseer daar de andere groenten tussen. Eindig met de groenteburger en wat saus. Dien op met de knapperige frietjes, extra ketchup en augurk. Laat het smaken.


Ik maakte het ook eens met deze rodebietburgers die ik onlangs opnieuw maakte. Hier was het met wat extra komkommerschijfjes en sweet chili sauce te doen, ook een lekkere combinatie.

Eerlijkheid gebied me te zeggen, dat ik toen nog een 2e "skinny beetrootburger" gegeten heb. Het waren dan ook hele kleine ieniemienieburgertjes, toch... En een paar extra frietjes nam ik ook nog, there I said it. Geen opmerkingen:

Een reactie posten