zondag 26 oktober 2014

Groenteburgers van zoete aardappel en mais

De inspiratie voor deze kwam van BBC Good Food, maar ik gaf er een iets andere twist aan. Lees: ik had geen polenta in huis. Geslaagde burgertjes. Of hapjes, zoals je wil. En nu ik eraan denk, met typsiche Thanksgiving ingrediënten



Dit heb je nodig voor een 10-tal burgertjes:
  • 3 zoete aardappelen (400g geschild gewicht)
  • 100g mais (uitgelekt, uit bokaal)
  • 1 rode ui, heel fijn gehakt
  • 2 à 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 7 eetlepels kikkererwtenbloem
  • 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het:
Schil de zoete aardappelen, snijd in grove stukken en breng aan de kook in gezouten water zoals een traditionele aardappel. Wanneer ze helemaal gaar zijn, giet je ze af en doe je ze in een kommetje. Maak er puree van met een pureestamper, of een vork. Doe er dan de fijngehakte ui, de sesamzaadjes, de kikkererwtenbloem en het gerookt paprikamoeder bij en meng goed, kruid nog wat extra bij met zout. Laat dit even rusten in de koelkast.

Zet dan een antikleefpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Doe met behulp van een eetlepel hoopjes "zoete aardappelgehakt" in de hete pan en druk een beetje plat. Laat mooi kleuren langs 1 kant en draai daarna voorzichtig om. Herhaal eventueel en laat ze dan uitlekken op wat keukenpapier. Ga verder met de rest van het "gehakt".

Met deze burgertjes kan je veel kanten op:


Bij gebakken rijst met groentjes
Als hapje met wat chilisaus
Bij welk gerecht zou jij deze burgertjes wel eens klaarmaken?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen