zaterdag 18 oktober 2014

Zelfgemaakte muesli met amandel, veenbessen, kaneel en pure chocolade

Je kon hier al lezen dat mijn experimenten met havermoutpap niet echt in de smaak vielen. I don't like it. Punt. Muesli uit de supermarkt (deze van Jordan's) gaat er anders wel vlotjes in. Misschien moest ik daar maar eens een home made versie van uittesten. Inspiratie komt opnieuw van Dagelijkse Kost... Mijn eerste poging was al lekker, maar ik miste iets (=chocolade) en deed er dan maar wat pure hagelslag bij. De tweede poging was nog lekkerder, hieronder het receptje mét een finishing touch of chocolate. Heerlijk ook die geur uit de oven, veenbessen, kaneel... Doet je zowaar zin krijgen in de feestdagen!

Ik eet dit dan met sojayoghurt of Griekse yoghurt, met amandelmelk of met een in plakjes gesneden banaan. Gegarandeerd geen honger tot de middag.



Dit heb je nodig voor 5 à 6 porties:
  • 200g havermoutvlokken
  • 30g amandelschaafsel (of hele amandelen)
  • 30g gedroogde veenbessen
  • 3 à 4 eetlepels ahornsiroop
  • 50ml appelsap (troebel/versgeperst)
  • Snuifje kaneel
  • 30g pure chocolade

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 160° C.


Neem je keukenrobot (of blender) erbij en hak de amandelen samen de veenbessen zo fijn je wil. Ik heb niet graag grote stukken in m'n muesli, maar jij misschien wel?
Meng dit samen met een snuifje kaneel (niet overdrijven!) onder de havermout en voeg de ahornsiroop en het appelsap toe. Meng goed onder elkaar met een houten lepel bijvoorbeeld. Er ontstaat een soort crumble dan. Doe deze op een antikleef bakplaat of gebruik bakpapier.







Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en schep daarna alles goed om.
Zet dan nog eens 15 minuten in de oven tot de muesli goudgeel gebakken is. Houd het wel een beetje in de gaten! Laat daarna goed afkoelen. 
Hak of rasp de chocolade ondertussen fijn en meng die ten slotte onder de afgekoelde, heerlijk geurende muesli. 







Bewaar in een goed afgesloten pot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten