vrijdag 31 oktober 2014

Chocoladecake met peer

Dus de Russen willen onze peren niet? Ook niet in deze heerlijke, zelfs vrij gezonde, chocoladecake? Ze weten niet wat ze missen.



Dit heb je nodig:
  • 250g volkoren tarwebloem (of speltbloem)
  • 8g bakpoeder
  • 40g havermout
  • 3 eieren
  • 100g rietsuiker
  • 100g boter
  • 300g peer (2 à 3, gewicht geschild en klokhuis verwijderd)
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 40g pure chocolade (fijngehakt)
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180° C.
Meng de bloem samen met het bakpoeder, de havermout en het cacaopoeder en zet opzij.
Smelt de boter en zet opzij.
Hak de chocolade fijn en zet opzij.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en hak fijn in de keukenrobot. Zet opzij.


En nu beginnen we écht!

Kluts de 3 eitjes los samen met de suiker in de KitchenAid (of met een handmixer).
Meng er de gesmolten boter en het vanille-extract onder. Voeg daarna geleidelijk de "droge" ingrediënten toe terwijl je blijft mixen. Neem je mengkom eruit en spatel er voorzichtig de fijngehakte chocolade en peer onder.

Neem een bakvorm en vet deze in met wat extra boter of bekleed de vorm met een nat gemaakt en verfrommeld bakpapiertje. Giet het deeg erin en zet ongeveer 45 min in de oven. Dit zal een beetje afhangen van je bakvorm. Prik er voor de zekerheid eens in met een satéstok en als deze er schoon uit komt, is de cake klaar.

Lekker bij een kopje thee of koffie. Of als snel ontbijt on-the-go!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen