maandag 25 juli 2011

Yoghurtpancakes met appeltjes

Heb je nog wat (magere) natuuryoghurt over die dringend op moet, dan moet je dit eens proberen. In plaats van melk, gebruik je gewoon yoghurt in je favoriete pannenkoekenrecept. Het mijne is dat van flensjes uit Ons Kookboek! Ik deed er wat appelschijfjes bij, perfect! Een Granny Smith zou ik hier wel niet gebruiken, dat lijkt me wat te zuur. Wij aten het op een zondagnamiddag, maar als je een ochtendmens bent, dan is dit beslist ook een lekker ontbijtje!


Dit heb je nodig voor pancakes:
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 250 ml (magere) yoghurt
  • 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
  • 2 eieren
  • 1 appel (Jonagold ofzo)
  • Boter/margarine
  • Kaneel (poeder)
  • Rietsuiker (een handje)
  • Bloemsuiker (om te serveren)


Zo maak je het:
Maak het beslag van de bloem, yoghurt, vanillesuiker en losgeklopte eieren. Zet er gewoon even de mixer in en klaar! Was dan de appel, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes van 1/2cm.


Zet dan een klein antikleefpannetje op het vuur met een klontje boter. Bak hier de appelschijfjes goudgeel in. Draai ze om en strooi er wat kaneel en rietsuiker op en laat langs beide zijden een beetje karamelliseren.  



Doe er dan een flinke schep beslag op zodat je een dikke pancake krijgt. Draai om wanneer er kleine belletjes op de deegkant verschijnen. Bak ook de andere kant goudbruin.




Serveer warm met wat bloemsuiker of ahornsiroop.


4 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee, pannenkoeken met appel! Ik heb het nog nooit gemaakt, maar ga het zeker eens proberen! Dank je wel voor de tip!
    Groetjes
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt! Het lijkt me ook ideaal voor kids trouwens!
    Groetjes,
    Annelore

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, inderdaad, en ineens een beetje vitaminen erin verstopt :-)!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen