dinsdag 18 oktober 2011

De ultieme pompoensoep

Als laatste receptje in deze reeks gerecycleerde gerechtjes, mijn ultieme pompoensoep. Ik vond mijn origineel pompoensoeprecept al een echte voltreffer, maar dit weekend waren er nog wat andere groenten in huis en ik besloot ze maar bij in de soep te draaien. "Never change a winning team" is hier niet van toepassing, want het gebruikelijke team van appel, pompoen, ui en curry aanvullen met kokosmelk, paprika, wortel en prei bleek een goeie move. Wat een soep, wat een soep! Als ik ooit een kookboek zou schrijven, dan kwam dit op de eerste pagina.


Dit heb je nodig voor een grote kom soep:
  • 2/3 pompoen (die vanop de foto ofte 500g vruchtvlees)
  • 1 grote ui
  • 1 gele paprika, geschild
  • 1 à 2 wortelen
  • 1 prei
  • 1 appel (een zoete, geschikt om te koken)
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 groentebouillonblokje in 2 liter water
  • Olijfolie
  • Peper (&zout) van de molen


Zo maak je het:
Was, schil, ontpit de groenten en snijd ze in grove stukken. Zet een grote kom op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Stoof eerst de uien aan, voeg er dan wortel aan toe en pompoen. Dan de paprika en de prei en laat minstens 10 à 15 minuten stoven zonder te laten bruinen. Voeg dan de appel (geschild, in blokjes) toe en laat nog even meebakken. Overgiet met de groentebouillon en laat een half uur pruttelen op een lager vuur. Neem dan de kom van het vuur, voeg het currypoeder toe en de kokosmelk en mix de soep glad. Breng ze nog even terug aan de kook en kruid bij met zwarte peper (en zout indien nodig). Gewoon serveren met wat broodkorstjes. Verdere garnituur lijkt mij overbodig.

3 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me een erg lekkere soep, die wil ik ook eens uitproberen.... een exotische pompoensoep :-)! Perfect voor dit herfstweer...

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allez jong ik heb gisteren bekan just hetzelfde gemaakt buiten de kokos. Probeer ik volgende keer. merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Merci allebei! Heb er nog een portietje van in de diepvries zitten, dat wordt morgen nog een keer smullen!

    BeantwoordenVerwijderen