Toeval wil namelijk dat ik een tijdje geleden een leuk pakketje van Canderel toegestuurd kreeg. Er is namelijk een nieuwe suikervervanger op de markt, sucralose, dat toevallig heel erg geschikt is om te bakken. The proof is in the pudding, dus here we go.
*Opgelet, volledig suikervrij is het recept wel niet door de sojamelk en chocolade, waar natuurlijk wel suiker in zit.
Dit heb je nodig voor 6 muffins:
- 200 g volkorenbloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 10 g Canderel Sucralose
- 75 g Alpro Soya Bakken & Braden
- 15 cl Alpro Soya Vanille light
- 1 ei (of eivervanger)
- 1 appel, geraspt (jonagold ofzo)
- 1 klein handje rozijnen
- 1 klein handje fondant chocolade pellets
Zo maak je het:
Verwarm alvast je oven voor op 200° C. Neem je elektrische handmixer (of fancy keukenrobot) erbij en mix de sucralose en het ei tot een luchtig mengsel, dat gaat heel snel! Voeg er dan de gesmolten (iets afgekoelde) sojaboter en de sojamelk erbij. Mix opnieuw en voeg dan beetje bij beetje de bloem, gemengd met het bakpoeder, toe. Zet je mixer dan maar opzij en meng er met een lepel de appelrasp, de rozijntjes en chocoladepellets onder. Verdeel over 6 muffinvormpjes en laat ongeveer 20 minuten bakken. Check eerst met een prikker of het deeg mooi gebakken is.
Laat afkoelen en geniet er de volgende ochtend van met een glas versgeperst appelsiensap en grote tas thee, koffie of chocolademelk!
Ik ben wel te vinden voor deze nieuwe suikervervanger van Canderel. De zoetheid is voor mij zeker niet te sterk of te flauw én er zit ook geen aspartaam in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten