woensdag 21 november 2012

Pompoenpuntpaprikaburgers

Er waren een paar weken geleden nog overal pompoenen te rapen. Sukkeltjes die Halloween niet gehaald hadden. Waarom er eens geen lekker groenteburgers mee maken? Met een smaakvolle puntpaprika erbij bijvoorbeeld. Misschien heb jij ook nog een pompoentje liggen, of in de diepvries gestoken?

Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • 200 g pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • 1 rode puntpaprika, in grove stukken
  • 4 kleine sjalotten, in grove stukken
  • 2 takjes rozemarijn
  • 8 eetlepels havermout
  • 1 blik kikkererwten (ongeveer 400 g), gespoeld en uitgelekt
  • 1/2 eetlepel kruidenzout of groentebouillonpoeder
  • Olijfolie
  • Zwarte peper

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200° C. Doe de pompoen, puntpaprika, sjalot en takjes rozemarijn in een vuurvaste schotel en "drizzle" er wat olijfolie over. Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.


Verwijder dan de rozemarijn en pureer de rest samen met de kikkererwten, het kruidenzout/bouillonpoeder en enkele eetlepels water in de keukenrobot. Meng er dan met een lepel de havermout onder en kruid met wat extra peper. Laat dit "gehakt" even opstijven in de koelkast. Maak er daarna burgertjes van met je handen en bak ze in olijfolie enkele minuten aan beide kanten. Draai wel voorzichtig om! Laat even uitlekker op keukenpapier en serveer.

Dan kan tussen een lekker broodje met sla, maar even goed met echte winterkost zoals groenekoolpuree en worteltjes, zoals wij dat aten!

3 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ik ga dit zeker een keertje maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, zo gezond! En ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb je genomineerd voor de Liebster award. Zie mijn post van 6 december op www.a-passion.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen