dinsdag 22 oktober 2013

Lauwe aardappelsalade met haloumi

De traditionele aardappel - groente - "vlees" combinatie is niet zo mijn ding. Het kan al eens smaken met een lekkere groenteburger als "vlees", maar erg inspirerend vind ik het toch niet. Daarom probeerde ik eens iets anders toen mijn tafelgenoot zin had in de heilige, culinaire drievuldigheid op z'n bord. Het werd voor mij een 1-pansgerechtje met aardappel, groentjes en gebakken plakjes haloumi. Dit is zo eenvoudig en staat zeker binnenkort nog eens op het weekmenu.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
  • 3 à 4 middelmatige aardappelen, gekookt en in kwartjes gesneden
  • 1/2 gele paprika, in reepjes
  • 1 kleine courgette, zaadlijsten verwijderd en in boogjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes
  • 1 à 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 takje rozemarijn
  • 10-tal basilicumblaadjes
  • 1/2 limoentje
  • 100g haloumi, in plakjes (bij Delhaize)
  • Olijfolie
  • Peper & zout van de molen

Zo maak je het:
Laat een flinke eetlepel olijfolie heet worden in een pan en doe er de blaadjes van het takje rozemarijn bij. Laat er dan eerst de ui in fruiten en voeg daarna de paprika en courgette toe. Laat even bakken en doe er dan de aardappelstukjes en pijnboompitjes bij. Laat bakken tot alles mooi goudgeel gebakken is. Kruid af met voldoende peper en zout en schik de inhoud van je pan alvast op een bord en knijp er een half limoentje over uit. 

Zet je pan daarna opnieuw op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak er de plakjes haloumi enkel minuutjes langs elke kant goudbruin in. Schik de plakjes op de intussen iets afgekoelde aardappelsalade en werk af met wat gescheurde blaadjes basilicum. Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten