Maar goed, het etentje. Ik maakte lasagna. Da's makkelijk op voorhand klaar te maken en hoef je dan 's avonds alleen nog in de oven te duwen. En dan nog een snel slaatje en stuk knapperige ciabatta erbij en Bob's your uncle! Ik mocht een schaaltje Rul Gehackt van De Vegetarisch Slager testen en gebruikte het voor de lasagne. Eerlijk gezegd eet ik liever groentelasagna, maar ik was positief verrast door dit gehakt. Het is echt wel lekker en paste heel goed in de lasagne. Zelfs de vleeseters aan tafel vonden het ok! Dat zegt veel ;)
Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen:
- 2 eieren
- 200g semola rimacinata (pastabloem)
- Ruime portie tomatensaus
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 paprika
- 1 wortel
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 pakje tomatenpassata
- organo
- peper & zout
- 1 snuifje suiker
- Ruime portie bechamelsaus
- 50g boter
- 50g bloem (gewone)
- 500ml melk
- peper, zout, nootmuskaat
- 1 courgette
- 1 bolletje mozzarella
- 3 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
- 1 schaaltje Rul Gehackt van de Vegetarische Slager (bij Delhaize)
- Peper & zout
Zo maak je het:
Maak vers pastadeeg van de pastabloem en 2 eitjes. Laat rusten in wat folie in de koelkast en maak er daarna pastavellen van. Kook de pastavellen 1 minuut in gezouten water en laat ze dan uitlekken op een propere keukenhanddoek.
Maak dan de tomatensaus en bechamel. Dat hoef ik hier allicht niet uit te leggen!
Dan is het tijd om de laagjes op te bouwen in een ovenschaal, te beginnen op de bodem:
1. Laagje tomatensaus
2. Pastavel
3. Rul gehackt
4. Tomatensaus + bechamel
5. Dunne plakjes courgette, peper en zout
6. Pastavel
7. Rul gehackt
8. Tomatensaus + bechamel
9. Pastavel
10. Bechamel
11. Dunne plakjes courgette, peper en zout
12. Mozzarella in blokjes
13. Gemalen Parmezaanse kaas
Zet de lasagna ongeveer 30 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat daarna een 5-tal minuten rusten en serveer. Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten