dinsdag 15 oktober 2013

Broccolicurrysoep

Lekker soepje, perfect om op te warmen! 't is nodig de laatste dagen.

Dit heb je nodig voor een 4-tal borden soep:
  • 1/2 stronk broccoli in roosjes (mag nog wat "steeltje" aanzitten!)
  • 1 kleine rode ui (grof gehakt)
  • 1 kleine prei (wit, grof gesneden)
  • 1 kleine aardappel (in kleine blokjes)
  • 1 groentebouillonblokje in 1 liter water
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 flink mespunt kurkuma
  • 1/2 koffielepel bruine suiker
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Eventueel peper & zout
  • Fijngesnipperde bieslook als garnituur

Zo maak je het:
Stoof de ui aan in de hete olie. Voeg de kurkuma en het currypoeder toe en laat meebakken. Voeg dan de prei toe en laat nog paar minuten stoven. Voeg dan het (kokend) water met bouillonblokje toe en de broccoliroosjes en aardappelblokjes toe. Laat ongeveer 20 minuutjes op lager vuur garen. Neem dan van het vuur, voeg een beetje bruine suiker toe en mix de soep glad met een staafmixer. Kruid eventueel nog bij met peper & zout. Serveer met wat verse bieslook en warm helemaal op vanbinnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen