Yep, 't is definitely gedaan met de zomer. Er werd hier al volop soep en ovenschotels gemaakt. Hieronder een overzichtje van wat er de laatste maanden zoal op tafel kwam, onder andere met de laatste groentjes uit de tuin.
Quiche met courgette
Een kant-en-klaar vel bladerdeeg beleggen met wat kort gebakken paprikareepjes en ui, blokjes ontpitte tomaat, daarop eierbeslag gieten van 4 eitjes, geklutst met een flesje room, peper & zout. Ten slotte een laagje dunne plakjes courgette die je bestrooit met vers gemalen Parmezaanse kaas en zwarte peper. Een half uurtje in de oven en ondertussen een slaatje met olijfolie en balsamico dresseren en dinner is served!
Puree parmentier met boontjes
Met de allerlaatste sperzieboontjes maakte ik een simpele puree parmentier. Een prei in ringetjes stoven. Daarna geblancheerde boontjes en wat diepvrieserwtjes toevoegen. Flink afkruiden en wat sojaroom toevoegen. In een ovenschotel schikken en afdekken met een dikke laag verse aardappelpuree. Eventueel afwerken met een laagje gemalen kaas of paneermeel. Een kwartiertje onder de grill en klaar.
Boontjes in zoete melksaus
Een klassieker hier in de streek. Al zijn er ook wel wat varianten, heb ik begrepen. Soms eens botersaus, dan weer met bechamel. De ene met een zachtgekookt, de andere met een hardgekookt eitje. De basisingrediënten zijn alleszins aardappelen, sperzieboontjes, eitjes, boter, melk, peper, zout en nootmuskaat. En niet vergeten alles te pletten op je bord natuurlijk.
Wraps met Kipstuckjes van de Vegetarische Slager
Ik mocht van Delhaize hun nieuwe veggie aanbod van De Vegetarische Slager eens uitproberen. De "kipcurry" werd gesmaakt en het "gehakt" ging in een verse lasagne, maar daarover blog ik binnenkort nog eens.
De kipstuckjes gingen dan weer in een wrap. Dat smaakte verbazend veel naar echte kip. Wat ik me daarvan herinner althans. Het is tenslotte al meer dan 15 jaar geleden dat ik dat nog at. Ook de structuur was heel gelijkaardig.
Veggie Balls & Glory
De V.V. verraste me een tijdje geleden met een veggie ball van het Gentse Balls & Glory. De sausjes kwamen ook van daar, net als zijn eigen meaty ball. De puree was zelfgemaakt met stukjes gestoomde wortel en erwtjes. Lekker, die veggie ball. Het leek een beetje op arancini gevuld met o.a. zwarte olijven en tomatensaus. De combinatie met aardappelpuree vond ik persoonlijk wel iets minder. Volgende keer met een rucolaslaatje ofzo?
Gebakken rijst met verse ananas
Er zijn hier de laatste tijd al een paar gebakken rijstgerechtjes de revue gepasseerd. Dit keer een versie met super lekkere, verse ananas. Rode ui, wortel, groene paprika en prei kort wokken. Gestoomde rijst (thai of basmati) toevoegen. Bakken! Ananas even laten mee carameliseren samen met wat sojasaus en ketjap manis. Opdienen met wat verse bieslook of lente-ui.
Lasagna met porcini van Delhaize
Delhaize liet me ook eens proeven van hun nieuwe gamma verse lasagnes van Taste of Inspirations. Ik koos uiteraard voor de veggie variant met porcini.
Kant-en-klare maaltijden probeer ik zo veel mogelijk te vermijden, maar soms is er gewoon geen tijd om te koken. En dan komt zo'n lasagna wel van pas. En het was nog lekker ook! Ben je fan van eekhoorntjesbrood en heb je eens weinig tijd om te koken, dan is dit zeker een aanrader. Valt ook goed mee van prijs en met een slaatje erbij had ik zeker genoeg.
Excuses trouwens voor de steeds slechtere foto's. Het is weer donker 's avonds voor ik iets op tafel kan beginnen toveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten