maandag 4 november 2013

De perfecte pompoensoep

Na de ultieme pompoensoep en elvendertig andere pompoensoeprecepten hier en elders, hier nog 2 nieuwe. Vorig jaar was het vooral een combinatie van pompoen en curry troef hier thuis. Dit jaar is het meer met paprika te doen.



Dit heb je nodig voor een grote kom soep:
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 rode paprika (geschild)
  • 2 stengels bleekselder
  • 1 wortel
  • 500g pompoen in blokjes
  • olijfolie
  • 2 à 3 groentebouillonblokjes in 1,2 liter water
  • peper (en zout, afhankelijk van je bouillon)
  • 1 koffielepel rietsuiker
Zo maak je het:
Maak alle groenten schoon en hak grof. Zet een stoofpot op het vuur en verwarm de olijfolie. Fruit eerst de ui, voeg daarna de wortel en selder toe en laat mee bakken. Daarna is het de beurt aan de paprika en daarna de prei. Als laatste voeg je de pompoenblokjes toe en laat je alles nog even bakken. Overgiet dan met de (kokende) groentebouillon. Zet vuur wat lager en laat een klein half uurtje sudderen. Werk af met een beetje peper, suiker en mix glad. Simpele kost, dat smaakt!



En kort daarna maakte ik ze nog eens, weer ietsje anders:
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine rode ui
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • 700g pompoen
  • 2 tomaten, ontveld en ontpit
  • 1 teentje look, of een kneepje look pasta
  • olijfolie
  • 2 à 3 groentebouillonblokjes in 1,5 liter water
  • peper (en zout)
  • 1 koffielepel honing
Zo maak je het:
Zelfde principe als hierboven. Laat alleen de look(-pasta) meebakken met de ui en voeg de verse tomaten, in blokjes, toe ongeveer 5 minuten voor einde kooktijd.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Annelore! Goed uitziend blog heb je! in huize Eetplezier ook afwisselend veggie maaltijden en dan weer VVV (vreselijk veel vlees). Het houdt het leven spannend. Ik wil je blog toevoegen aan mijn links (ik schuif graag aan bij), oké?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel graag! Bedankt :) Ik kom ook eens bij jou piepen!

    BeantwoordenVerwijderen