dinsdag 19 november 2013

Appelcake van speltbloem met maple syrup

Ik wou deze gezonde appelcake nog eens maken met mijn nieuwe favoriete bloem, licht volkoren speltbloem van Bio-Time (bij Bioplanet). Maar er was geen yoghurt en honing meer in huis, dus paste ik het receptje ook een beetje aan. En ik moet toegeven: met een nog lekkerder resultaat!

Dit heb je nodig:
  • 250g (licht volkoren) speltbloem
  • 8g bakpoeder (1/2 zakje)
  • 3 eieren
  • 100g bruine suiker
  • 100g boter, gesmolten
  • 5 eetlepels maple syrup (esdoornsiroop)
  • 250g geraspte appel (+/- 3 appels)
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 1 snuifje kaneel
  • Extra: Wat amandelschaafsel
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180° C. 




1. Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa. Meng er daarna de gesmolten boter onder.

2. Meng de maple syrup en het vanille-extract onder de geraspte appel.

3. Meng de kaneel en het bakpoeder onder de speltbloem.

Mix dan mengsel 1 onder mengsel 3, voorzicht met elektrische mixer (of K van KitchenAid). Meng hier dan daarna mengsel 2 onder met een spatel. Doe het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm en zet ongeveer 45 minuten in de oven. Prik voor de zekerheid eens met een satéstokje om te kijken of de cake goed gebakken is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten