vrijdag 13 juli 2012

Frittata met capellini en verse spinazie

Je hebt het misschien al gelezen, we hebben intussen 4 kiekens lopen in onze tuin. Dat betekent dus ook dat wij tegenwoordig ook wel wat lekkere, kakelverse eitjes in huis hebben. Naast een lekker spiegelei of omelet op zondagmorgen, maken ik ook vaker 's avonds iets met eitjes. Zoals deze frittata bijvoorbeeld. Ideaal ook om een restje pasta te verwerken. Ik gebruikte hiervoor fontina, maar met mozzarella of een andere zachte kaas lukt het ook wel.


Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 100 g ricotta
  • 75 g fontina
  • 300g verse spinazie, goed gewassen
  • 1 klein teentje look of een kneepje lookpasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 g cappellini of een andere sliertjespasta
  • Peper, zout en nootmuskaat van de molen

Zo maak je het:
Verwarm je oven alvast voor op 180° C. Kook de pasta al dente, giet af en zet opzij.

Verhit de olijfolie en fruit er de fijngehakte look of lookpasta in. Doe er dan de spinazie bij en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en neem van het vuur.

Kluts dan de eitjes los samen met de ricotta. 4 eitjes is echt wel genoeg! (De nieuwe kippen leggen nog niet zo lang en hebben soms 2 kleine dooiers in 1 ei!) Kruid met peper en zout. Snijd de fontina in blokjes.


Neem een ingevette of antikleefovenschotel. Schik er de cappellini en spinazie in en  verdeel de kaasblokjes en het eierbeslag erover. Schud dan eens goed met de schotel zodat de eitjes goed verdeeld zijn.


Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Houd het een beetje in de gaten. Als de frittata begint "op te komen" en helemaal gestold is, is het klaar!


Ik maakte er wat zoete tomatensalsa bij van ontpitte tomaten in blokjes, verse basilicum en bieslook, p & z, olijfolie, balsamico en een lepeltje honing. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen