dinsdag 10 juli 2012

Groentesoep met de laatste asperges

Ik had het daarnet al over romige soep. Als er nu 1 écht romige soep is die ik heel graag eet, dan is het aspergeroomsoep. Een klassieker op trouw- en familiefeesten. Misschien vind ik ze net daarom zo lekker, met dat vleugje nostalgie erbij? 


Eind juni kocht ik nog een bundeltje witte asperges en maakte er deze gezondere soep van. Ook een aanrader en toch ook een beetje romiger door de courgette. Ondertussen is het aspergeseizoen natuurlijk alweer voorbij, maar misschien heb je er nog wat in de diepvries zitten?


Dit heb je nodig:

  • 500 g witte asperges, geschild en in stukjes van 2 cm
  • 1 cougette, geschild en ontpit, in blokjes
  • 4 grote sjalotten, grof gehakt
  • 2 à 3 stengels selder
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Olijfolie of Apro Bakken & Braden

Zo maak je het:
Stoof de groenten kort aan in olie of B&B. Zet dan alle groenten onder water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat ongeveer 30 minuten doorkoken, tot de asperge zacht is. Mix dan de soep en serveer met wat verse bieslook. Ook lekker bij een boterhammetje met verse kaas, p&z, bieslook en radijsjes uit de tuin!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen