Dit heb je nodig:
- 150 g Quorn blokjes
- 150 g maïs uit blik
- 2 eieren
- 2 grote (bruine) boterhammen, bij voorkeur een dag oud
- 1 ui
- 1/2 paprika
- 5 eetlepels Philadelphia Light
- 1 eetlepel cajun kruiden
- Olijfolie
- Zout
Voorbereiding:
Maal de boterhammen fijn in de keukenrobot. Hak de paprika en ui heel fijn, liefst ook met de keukenrobot en stoof deze enkele minuten glazig in wat olijfolie en laat afkoelen. Maal de Quorn blokjes ook fijn in de keukenrobot en doe hetzelfde met de maïs.
Zo ga je verder:
Verwarm eerst de oven voor op 180° C. Klop de eieren los in een mengkom. Voeg de Quorn, de maïs, het broodkruim en de gestoofde ui en paprika toe. Meng goed en roer er ten slotte de Philadephia Light en de cajun kruiden onder. Kruid bij met zout naar smaak. Neem dan overbestendige potjes of bijvoorbeeld een muffinvorm. Borstel de binnenkant even in met olijfolie. Verdeel het mengsel over de potjes.
Zet ze een half uur in de oven. Ga je voor 1 grote versie, laat dan toch zeker 45 minuten bakken. Neem de potjes uit de oven en laat de mini meatless loafs 5 minuten afkoelen voor je ze uit de potjes haalt. Serveer warm of laat afkoelen en snijd er fijne sneetjes van voor bij de boterham.
Ziet er een heerlijk receptje uit, wil ik zeker eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie op mijn blog! Altijd leuk om nog eens een nieuwe blog te ontdeken. De jouwe ziet er echt fijn uit, en zeer handig als ik weer eens één van mijn vegetarische vrienden op bezoek heb :). Ik ga je volgen!