Voor 1 persoon heb je genoeg aan 1/2 aubergine, maar ik grilde meteen een hele. De overgebleven plakjes waren superlekker koud in mijn lunchpakket. Een broodje met wat Philadelphia Light, een veegje rode pesto en een plakje aubergine, geweldig toch?
Dit heb je nodig voor 2 wraps (1 persoon):
- 1/2 aubergine
- Een overschotje tomatensaus
- Een handjevol parmezaanschilfers
- 1/2 bolletje mozzarella
- 2 wraps / piadine
- Olijfolie
- Peper & zout van de molen
Zo maak je het:
Was de aubergine en snijd overlangs in plakken van een kleine cm. Bestrooi ze flink met (grof) zout langs beide kanten. Zet intussen een (grill)pan op een hoog vuur. Dep zoveel mogelijk zout en vocht van de aubergineplakken met keukenpapier. Doe een royale hoeveelheid olijfolie in de pan en bak de plakken enkele minuten aan elke kant. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe bij het omdraaien. Laat daarna even uitlekken op keukenpapier en kruid daarna eventueel met zwarte peper van de molen.
Verwarm alvast de oven voor op 200° C en snijd de mozzarella in plakjes. Leg een 3-tal plakken aubergine op een wrap, bedek met evenveel plakjes mozzarella en een paar eetlepels tomatensaus. Eindig met de parmezaanschilfers en plooi de wrap dicht. Steek er 2 (houten!) tandenstokertjes in zodat de wrap gesloten blijft. Doe hetzelfde met de 2de wrap en leg ze op een bakplaat. Zet de warps ongeveer een kwartiertje in de oven. Serveer eventueel met een rucolaslaatje.
Tip: Snijd elke wrap in een 6-tal rolletjes, steek er een prikkertje door en je hebt ook een lekker hapje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten