zondag 29 augustus 2010

Kruidig omelet

Terug in het druilerige België... Het weekje in de Gard, Frankrijk heeft deugd gedaan. Zonovergoten dorpjes, prachtige natuur én lekker eten. De potten en pannen in de gîte zijn dan ook een paar keer uit de kast geweest, zelfs op de eerste ochtend al, na een paar kilometer joggen in het heuvelachtige dorpje. Een stevig ontbijt kon er dus wel in. De dag ervoor hadden we op een typisch (druk druk druk) Provençaals marktje al wat inkopen gedaan: verse eitjes, kruiden, zongerijpte tomaten en paprika's... Dit betekent: omelet time!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
  • 2 eitjes
  • 1/2 ui
  • 1/4 groene paprika
  • 1/2 grote tomaat, ontpit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kruidenmix van peterselie, dragon, bieslook en kervel
  • Peper en zout van de molen

Snijd de ui, paprika en tomaat in blokjes. Zet een pan op een hoog vuur met de olijfolie. Fruit hierin eerst de ui en voeg na een paar minuten de paprika toe en laat enkele minuten meebakken. Kluts intussen de eitjes in een kommetje en voeg de kruiden toe. Kruid met peper en zout, naar smaak. Voeg als laatste de blokjes tomaat toe aan de pan.


Laat de tomaat een minuutje meebakken en voeg daarna meteen het eimengsel toe. Draai de pan goed rond zodat het ei over heel de pan verspreid is. Heb je een elektrische kookplaat, zet het dan na een minuutje helemaal uit en laat het verder ei garen. Heb je een gasvuur, dan zet je dit op de laagste stand tot het omelet gaar is. Serveer met knapperig vers stokbrood en boter.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen