Bij zo'n knapperige, groene sla met tomaat en ui aten we een lauwe pastasalade. Als de pasta nog niet afgekoeld is, komt de smaak van de groenten en kruiden volgens mij beter uit. De lauwe salade sluit dan mooi aan bij een fris groen slaatje enerzijds en de warmte van een lekkere groentenburger, gestoofde courgette of een stukje gegrilde vis of vlees anderzijds.
Hiervoor heb je nodig voor 4 personen:
- 200 g farfalle (of een andere pasta)
- 200 g penne (of nog een andere pasta!)
- 3-tal eetlepels olijfolie
- 1 (zoete) ui
- 1/2 groene paprika
- 1/2 rode paprika
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden (rozemarijn, thijm, basilicum, marjolein, dragon...)
- Peper & zout van de molen
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje zout, een scheut olijfolie en de Provençaalse kruiden. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Je werkt hier met 2 verschillende soorten pasta, dus houd rekening met eventueel verschillende kooktijden.
Snijd de ui en paprika in blokjes en stoof ze in een eetlepel olijfolie gedurende een 10-tal minuten. Giet de pasta af en doe deze in een grote kom. Voeg de gestoofde ui en paprika toe, samen met de rest van olijfolie. Kruid met peper en zout van de molen en serveer dus lauw!
Tip: Voeg eventueel nog wat vers geraspte pittige kaas toe, zoals Parmigiano Reggiano of een pecorino...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten