zondag 15 mei 2011

Warme wraps met spinazie en feta

Nog eens een receptje dat ik een hele tijd geleden maakte met een restje diepvriesspinazie. Nu er al even terug verse spinazie in de winkelrekken ligt, staat dit binnenkort zeker nog eens op het programma. De tortilla- of wrapverpakkingen zijn namelijk niet bepaald gemaakt voor 2 personen, wij hebben er altijd nog een paar over. Daar probeer ik dan altijd eens iets anders mee te doen. Met aubergine, of als bodem voor een pizza. En ooit zag ik Jeroen Meus ook wraps maken en hij bakte er eentje in een pan met olie. Dat had ik nog nooit geprobeerd, dus laten we dat maar eens doen! Lekker, zo met de feta lichtjes gesmolten en de wrap lekker krokant... 


Dit heb je nodig voor 2 warme wraps:
  • 2 tortilla's, wraps, maïspannenkoeken
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 75 g feta of feta look-a-like
  • 100 g diepvriesspinazie of iets meer verse
  • 2 eetlepels gehakte verse bieslook
  • Verse zwarte peper van de molen
  • Olijfolie


Zo maak je ze:
Maak de spinazie klaar zoals je dat gewend bent. Zorg ervoor dat je het overtollig vocht afgiet of laat uitlekken. Smeer een eetlepel rode pesto uit op een tortilla. Schik hier de helft van de spinazie op. Verbrokkel hier de feta over en werk af met een eetlepel verse bieslook en een flinke draai van de pepermolen. Is je feta niet zo zout van smaak, dan mag er nog wat zout bij ook. 




Rol de pannenkoek op en steek er eventueel een prikkertje in zodat deze goed gesloten blijft. Zet dan een antikleefpan op het vuur met een scheut olijfolie. 




Wanneer de olie heet is, leg je de wraps in de pan, eerst op de kant van de "vouw" zodat de wrap mooi dichtschroeit. Draai na een minuut of 3 - 4 om en haal de prikker eruit. Laat ook de andere kant mooi goudbruin worden en serveer warm! Eventueel met een lekker slaatje!



Tip: Snijd de wrap in kleine partjes en serveer als hapje. Perfect op voorhand te maken, alleen op het moment zelf nog bakken en/of warm houden in de oven.

8 opmerkingen:

  1. Er slingert hier een half pak wraps, potje feta en een zoete peper rond in de frigo. Dat wordt lekker! merci voor de tip :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Ping!' Ideetje voor vanavond, was van plan om de aloude pasta met spinazie en feta te maken, maar volgens mij heb ik nog een pak wraps liggen. Alleen eens kijken of ik iets pesto-vervang-achtigs kan vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi,
    Het is iets anders geworden dan gepland, maar het waren heerlijke dikkertjes (Gorditas) met spinazie, feta en gehakte olijfjes. Ik heb ze wel niet nog eens gebakken in de pan, maar meer als soft taco's geserveerd. Lijkt me ook superlekker als hapje voor een feestje of zo, bedankt voor je idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nice, gorditas! Waar heb je die gevonden? Of zelf gemaakt? Dan mag je altijd receptje doorgeven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wil het graag met verse spinazie proberen, die hoef je toch niet eerst te koken dan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kook spinazie nooit eigenlijk... Gewoon stoven in wat olijfolie (met wat look) en laten slinken. Gewoon overtollig water afgieten en go go go! Hopelijk vind je het lekker. Is hier al een hele tijd geleden, binnenkort nog eens op weekmenu zetten!!

      Verwijderen