maandag 28 maart 2011

Risoni met prei en saffraan

Ik ben wel fan van saffraan, in paella en risotto alla Milanese, maar ook bij een eenvoudige pasta, zoals deze. Snelle pasta's met veel groenten, dat is anders ook wel mijn ding. Deze maakte ik al een tijdje geleden, toen er nog geen sprake was van die stralende lentezon en bijhorende lentegroentjes van afgelopen week. Probeer het dus zeker ook eens met broccoli en lente-uitjes bijvoorbeeld. Voor andere ideetjes met Griekse pasta, kijk hier of hier eens.


Dit heb je nodig voor 1 hoofdgerecht (of 2 voorgerechtjes):
  • 100 g risoni (of een andere pasta)
  • 1 stengel prei
  • 5-tal zongedroogde tomaatjes 
  • 5 eetlepels light (soja-)room
  • 1/3 capsule saffraanpoeder
  • Olijfolie
  • Peper & zout van de molen
  • Eventueel schilfers Parmezaanse kaas of wat gegrilde amandelschilfers

Zo maak je het:
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de prei (wit en nog beetje groen mag) in halve ringen en stoof deze in een scheut olijfolie. Wanneer deze een klein beetje beginnen te kleuren, kruid je met peper, zout en het saffraanpoeder. Meng en voeg de (soja-)room toe. Laat 1 minuutje pruttelen en voeg dan de risoni en de zongedroogde tomaatjes (in stukjes gesneden) toe. Zet het vuur lager en meng nog een paar minuten goed zodat de pasta een egale, gele kleur krijgt. Serveer met wat schilfers Parmezaanse kaas of geroosterde amandelschilfers en eventueel wat fijngesnipperde bieslook.


2 opmerkingen: